Volgens Google-topman Eric Schmidt is 'televisie al verleden tijd'.

Dit zei hij tijdens een bijeenkomst van digitale uitgevers in New York, aldus de Telegraph. Hij weigerde dan ook te voorspellen wanneer internetvideo televisie zal vervangen en stelde: “Dat is al gebeurd”.

Volgens Schmidt is internetvideo geen vervanger voor iets dat we al kennen. “Het is een nieuw ding waar we goed over na moeten denken, programmeren, beheren en nieuwe platformen ervan maken”, stelt hij.

Youtube bereikte korte geleden de mijlpaal van een miljard unieke bezoekers per maand. Het videokanaal moet slechts Google zélf en Facebook boven zich dulden als meest bezochte site.

Toch denkt Schmidt dat de grootste impact van online video nog moet komen en dat het bereik alleen maar zal toenemen. "Wacht maar tot we zes of zeven miljoen bezoekers krijgen."

Robert Kyncl van Youtube zelf vulde Schmidt aan: "Ik dacht dat Youtube net als televisie was, maar dat is niet zo. Ik had het fout. Televisie is éénrichingsverkeer, Youtube praat terug. Met televisie heb je bereik, met Youtube is er betrokkenheid."