De populaire notitie-app Evernote wil eigen producten gaan ontwerpen en later ook produceren. De Evernote-gadgets moeten binnenkort op de markt verschijnen.

Dat zegt Phil Libin, directeur van Evernote, tegen PCworld. De eerste gadgets met het Evernote-merk worden in samenwerking met partners ontwikkeld en geproduceerd, maar Libin wil binnen enkele jaren alle touwtjes in handen hebben.

Het is niet duidelijk wat voor gadgets Evernote wil gaan produceren. Volgens Libin worden de Evernote-producten 'nieuw en magisch' en mijden ze de reeds bestaande en veelal overbezette productcategorieën. 

Een Evernote-tablet of –smartphone zal waarschijnlijk niet snel door het bedrijf worden uitgebracht. Omdat Evernote het mogelijk maakt om onder andere foto's en video's op te slaan, liggen foto- en videoproducten eerder voor de hand.

Evernote werkt al met verschillende partners samen om de app in bestaande producten te integreren. Zo bracht Evernote in samenwerking met Moleskine de Evernote Smart Notebook uit en is de notitie-app een van de eerste beschikbare apps voor Google Glass.