AMSTERDAM - De vele gestolen iPods, iPhones en iPads in New York zorgen ervoor dat de totale criminaliteitscijfers van de stad zijn toegenomen.

Dat meldt The Telegraph op zijn website. In een toespraak liet commissaris Ray Kelly weten dat het aantal gestolen producten van Apple in New York in het afgelopen jaar 13.233 bedroeg, terwijl dit aantal tien jaar geleden slechts 86 was.

Dit jaar staat de teller van gestolen Apple producten na negen maanden op 11.477, wat een stijging is van 40 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal gevallen van criminaliteit in New York is met 4 procent gestegen. Kelly wijt deze stijging aan 'puur en alleen' aan de diefstal van Apple producten.

Sociale media

"Zonder de diefstal van Apple producten waren de criminaliteitscijfers gedaald", aldus Kelly. Ook gaf hij aan dat sociale media zoals Facebook en Twitter een belangrijke rol spelen bij criminele groeperingen. "Sociale media zijn nieuwe ingrediénten en werken als olie op het vuur voor criminele organisaties."

De inzet van het aantal agenten dat de politie van New York laat infiltreren bij criminele organisaties via websites en sociale media is het afgelopen jaar verdubbeld.