AMSTERDAM - Microsoft beweert dat de TellMe-app op Windows Phones hetzelfde doet als Apple’s Siri-functie en bovendien al een jaar bestaat.

Craig Mundie, hoofd onderzoek en strategie bij Microsoft, zegt dat in een interview met Forbes. Mundie zegt dat Siri alleen maar zoveel aandacht krijgt omdat “mensen verzot zijn op Apple."

Volgens de Amerikaan is Apple gezegend met goede marketing, maar “je zou kunnen stellen dat Microsoft een soortgelijke functie al meer dan een jaar in de Windows-telefoons heeft.”

Microsoft nam in 2007 het spraakherkenningsbedrijf Tellme over. In augustus 2010 werd TellMe op een Windows Phone gedemonstreerd. Met de software kunnen gebruikers spraakcommando’s geven om bijvoorbeeld een bedrijf te zoeken of file-informatie op te vragen.

Niet nieuw

Mundie zegt in het interview dat Microsoft zou kunnen leren van Apple’s marketingstrategie, alhoewel er volgens hem weinig nieuws is aan de iPhone 4s."Veel mensen waren teleurgesteld met Apple’s nieuwste telefoon, omdat het niet een compleet nieuw ding was. Dus het enige waar ze echt op moesten hameren was de Siri-functie”, aldus de topman.

In het interview komt ook de moeilijke overgang van Windows Mobile naar Windows Phone 7 ter sprake. Mundie ziet de toekomst verder positief in omdat de samenwerking met Nokia zich helemaal zal wijden aan Windows Phone.