AMSTERDAM - UPC-abonnees zijn een petitie gestart voor het mogelijk maken van het sorteren van tv-zenders. Deze functie is niet mogelijk bij de digitale televisie-decoders van de kabelmaatschappij.

Boze UPC-klanten willen daarom 5000 digitale handtekeningen verzamelen om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Zondagavond waren er al over de 6000 handtekeningen verzameld.

Op het forum van UPC zeggen de petitiestarters dat vier jaar geleden al was aangekaart dat het sorteren van zenders de grootste wens van de abonnees is.

"In 2009 hielden we nogmaals een poll met hetzelfde resultaat, alleen verandert er maar niks," zeggen de petitiestarters op het forum. "UPC heeft meerdere malen beterschap beloofd, maar daar komt nooit wat van."

Basisfunctie

De boze abonnees snappen niet dat een basisfunctie als het bepalen van de volgorde van zenders niet mogelijk is. "Dit kan zelfs op ouderwetse videorecorders."

Het vermoeden rijst dat er commerciële belangen in het spel zijn. Voor de positie van zenders op kanalen zou betaald worden door verschillen partijen, maar dat wordt door UPC ontkend.