HOOFDDORP - Slechts 2 procent van de klanten van telecombedrijf Lycamobile kan vanaf donderdagmiddag vier uur niet meer bellen en sms'en doordat de leverancier van netwerkruimte T-Mobile Lycamobile gaat afsluiten.

Dat stelt Lycamobile donderdag in een persverklaring.

Woensdag maakte T-Mobile bekend de dienstverlening aan Lycamobile donderdag om vier uur stop te zetten wegens een betalingsachterstand van ''tientallen miljoenen euro's''.

Lycamobile bevestigt dat er sprake is van een dispuut maar stelt dat hierover rechtszaken lopen die nog ongeveer twee jaar zullen duren.

Vodafone

Lycamobile heeft enkele maanden geleden besloten om over te stappen naar Vodafone als leverancier.

Omdat 98 procent van alle klanten van Lycamobile al is overgestapt naar Vodafone, zullen zij niks merken van de actie van T-Mobile, stelt Lycamobile.

Ontvangen

Mensen die wel worden getroffen door de afsluitactie van T-Mobile kunnen nog wel telefoontjes en sms'jes ontvangen.

Lycamobile wil niet zeggen hoeveel klanten het bedrijf precies heeft in Nederland. Wel bekend is dat het gaat om honderdduizenden klanten.

Vodafone bevestigt zaken te doen met Lycamobile. Maar over aantallen klanten die via Lycamobile bellen op het netwerk van Vodafone, kon een woordvoerster niets zeggen.

Klanten

Lycamobile zegt zijn klanten over de situatie te hebben geïnformeerd. Zij die nog een tegoed hebben staan op een simkaart die buiten werking is, kunnen dit over laten zetten op een nieuwe sim. Ze kunnen het tegoed ook terugvorderen.

Lycamobile heeft nog geprobeerd afsluiting te voorkomen door de Opta in te schakelen. Maar volgens deze toezichthouder op de telecommarkt is de actie van T-Mobile niet in strijd met wettelijke verplichtingen.

Bij Lycamobile Nederland werken 47 mensen. Het moederbedrijf van Lycamobile zit in Ierland. Verder is de onderneming actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië en België.

Op de website van Lycamobile staat dat het bedrijf in totaal meer dan vier miljoen klanten heeft.