Gameontwikkelaars hebben zich de afgelopen jaren weer echt gericht op de traditionele gamer. Dat resulteert in indrukwekkende titels en 2015 is daar geen uitzondering op. Onder meer The Witcher 3 en Bloodborne gooide hoge ogen.

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig en voor de prijs voor de beste game van het jaar is de expertise van Gamer.nl ingeroepen. De redactie van deze gamesite heeft vijf spellen geselecteerd die kans maken op de titel beste game van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van Gamer.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf games in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

The Witcher 3 Wild Hunt

Een relatief klein Pools team werkte amper een paar jaar aan één van de grootste open wereldgames ooit en het resultaat is verbluffend. De fantasierijke wereld van The Witcher zit niet alleen vol met bosrijke gebieden, duistere moerassen en bruisende middeleeuwse steden, de game loopt ook over met missies die meer bieden dan een excuus om een zoveelste monster af te slachten.

Fallout 4

Hoe zou je na een nucleaire winter weer uit een schuilkelder komen? Wat zou je doen? Hoe ziet de wereld er uit? Het zijn vragen waar de Fallout-reeks antwoord op geeft, en Fallout 4 doet dat op de meest indrukwekkende manier tot nu toe. Een grote open wereld waarin spelers kunnen gaan en staan waar ze willen. De wereld zit vol met criminelen en misvormde figuren. Je kan een compleet eigen dorp bouwen en er mensen laten wonen. Maar pas op: anderen zullen je dorp willen innemen. Een uitgebreide rpg zoals alleen Bethesda ze maakt.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

De Metal Gear-reeks is al lang niet meer dat rare spelletje waarin je met een geheim agent de meest bizarre avonturen meemaakt waar alleen de grootste fans wat van snappen. The Phantom Pain is het beste te vergelijken met een epische Hollywood-productie, inclusief Kiefer 'Jack Bauer' Sutherland die de hoofdrol op zich neemt. Indrukwekkend is de gigantische woenstenij waarin spelers zelf mogen bepalen hoe ze vijandelijke basissen infiltreren.

Bloodborne

De Dark Souls-reeks is de laatste jaren ongekend populair vanwege de bizar hoge moeilijkheidsgraad. De ontwikkelaar maakt een uitstapje met Bloodborne, een game die minstens zo pittig is maar door de snelle actie en verbluffende graphics een  veel groter publiek aanspreekt. Als jager moet je een stadje zien te ontdoen van talloze bezeten mensen en dodelijke monsters. Een spel voor de meest fanatieke gamers en niet voor mensen met een zwakke maag.

FIFA 16

Koning voetbal blijft aan de top, ook dit jaar. Favoriete modi zoals Fifa Ultimate Team keren weer terug, maar voor het eerst sinds lange tijd is de gameplay van het voetbalspel ook op de schop genomen. Het resultaat is misschien wel de meest realistische pot voetbal sinds jaren, waarin je echt moet werken voor je winst. Stimuleert je voetbalbrein als nooit tevoren.