In de categorie beste tablet van de Tech Awards van NU.nl en Kieskeurig zijn de iPad Pro, iPad Mini 4, Galaxy Tab S2, Xperia Z4 Tablet en Yoga Tab 3 Pro genomineerd. Wie gaat er winnen?

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig. De techredactie van NU.nl heeft vijf tablets geselecteerd die op basis van objectieve tests kans maken op de titel beste tablet van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van NU.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf producten in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

Apple iPad Mini 4

De iPad Mini 4 is identiek aan de iPad Air 2 van 2014, maar dan in een kleinere behuizing. Op papier niet echt innovatief dus, maar desalniettemin met een uitstekende accuduur, goede behuizing en mooi scherm een van de beste tablets van dit moment.

Apple iPad Pro

Apple wil de iPad Pro ook een beetje als laptop dienst laten doen. Het grote 12,9 inch-apparaat blijft echter meer een tablet. Afgezien van het lompe formaat is de Pro indrukwekkend met de beste specificaties en een degelijke en dunne behuizing.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Tussen alle normale tablets in deze lijst is de Yoga Tab 3 Pro een vreemde eend. Deze 10 inch-tablet draait op Android heeft een ingebouwde projector. Alles wat op het scherm te zien is (van apps tot films) kan je projecteren op een muur, het plafond of willekeurig object. De tablet heeft bovendien een hoge resolutie en grote accu.

Samsung Galaxy Tab S2

Samsung gooide vorig jaar al hoge ogen met de eerste Galaxy Tab S. In 2015 zette het bedrijf dat succes door. De tablet heeft nog steeds een zeer indrukwekkend amoled-scherm, maar met een nieuw en meer vierkant formaat. De behuizing is eveneens vernieuwd en de software is een stuk aangenamer geworden.

Sony Xperia Z4 Tablet

Voor de Xperia Z4 Tablet maakte Sony een opmerkelijke keuze: In Nederland werd het apparaat alleen met een toetsenbord verkocht. Dat zorgde voor een hoog prijskaartje van 749 euro. Inmiddels zijn er ook losse tablets te koop en dat maakt het apparaat een stuk interessanter dankzij een mooi en bijzonder dun ontwerp met indrukwekkende specificaties.