In 2015 was groter, gebogen en duur het credo op de tv-markt. NU.nl en Kieskeurig hebben uit al verschillende tv's vijf toestellen gekozen die kans maken op de Tech Award voor beste tv van het jaar.

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig. De techredactie van NU.nl heeft vijf tv’s geselecteerd die op basis van objectieve tests kans maken op de titel beste tv van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van NU.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf producten in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

LG EG960V

Je moet er diep voor in de buidel tasten, maar met de EG960V biedt LG het beste van het beste. De tv heeft een prachtig oled-scherm, een ultra hd-resolutie en een zeer dun gebogen behuizing. Uit de tests van NU.nl bleek dat de televisie een perfect contrast heeft, goede kijkhoeken en een uitstekende helderheid.

LG 55UF850V

Ook dit iets betaalbaarder model van LG gooide hoge ogen. Het model beschikt namelijk eveneens over een ultra hd-resolutie, de nieuwe magic remote, het intuïtieve WebOS 2.0 als besturingssysteem en uitstekende geluidskwaliteit. Deze pluspunten wegen ruimschoots op tegen het niet perfecte scherm.

Philips 40PFK5300

Dit model uit de Philips 5300 Series is niet vergelijkbaar met de high-end-modellen op deze lijst, maar is desalniettemin een nominatie waard. Met zijn lage prijs biedt Philips toch uitstekende beeldkwaliteit en een goede behuizing. Natuurlijk zijn er nadelen, zoals het matige geluid, maar de prijs-kwaliteitverhouding van dit model is uitstekend.

Samsung UE48JS9000

Samsung bracht in 2015 zijn SUHD-lijn op de markt: tv’s met een ultra hd-resolutie en een quantum dot-scherm met veel betere kleuren. Het beeld is dan ook prachtig dankzij de geweldige kleuren en het uitstekende contrast. Wel vallen de kijkhoeken wat tegen, maar de prijs is aangenamer dan die van bijvoorbeeld vergelijkbare oled-tv’s.

Sony KDL-60W605B

Ook Sony bewijst met zijn relatief betaalbare KDL-60W605B  dat indrukwekkende beeldkwaliteit onder de 1.000 euro mogelijk is. De tv is wat dikker, maar heeft prima geluid, hoog contrast en indrukwekkende kleuren.