De pc-markt staat onder druk, maar dat ligt niet aan de kwaliteit van laptops. Ook in 2015 kwamen er weer veel toplaptops uit van diverse merken. NU.nl en Kieskeurig nomineren er vijf voor de Tech Award voor beste laptop.

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig. De techredactie van NU.nl heeft vijf laptops geselecteerd die op basis van objectieve tests kans maken op de titel beste laptop van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van NU.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf producten in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

Apple Macbook

Peperduur, maar zeer compact. Dat is zo’n beetje het eindoordeel over de nieuwe Macbook van Apple. De goedkoopste versie kost maar liefst 1449 euro en daarvoor krijg je niet de allerbeste prestaties. Het ultradunne en compacte ontwerp maken echter al veel goed, ook de compleet nieuwe trackpad en het innovatieve toetsenbord wekken indruk en het scherm is prachtig.

Asus Zenbook UX305

Asus wist in 2015 de uiterlijke kenmerken van een ultrabook te combineren met een relatief lage prijs van 750 euro. De dunne laptop heeft een goede bouwkwaliteit en een aantrekkelijk ontwerp. De prestaties zijn prima, maar net iets minder dan die van duurdere ultrabooks. Dat nemen we voor deze prijs voor lief.

Dell XPS 13

Al helemaal aan het begin van 2015 verbaasde Dell met de extreem compacte XPS 13. De randen rondom het scherm zijn minimaal waardoor andere 13 inch-laptops er naast die van Dell onnodig groot uitzien. Tel daar nog een goede bouwkwaliteit, fijn toetsenbord en uitstekende prestaties bij op en je hebt een van de beste laptops van het jaar.

HP Spectre x360

Met de Spectre x360 zet HP naast de prestaties vooral het uiterlijk van de laptop centraal. Het apparaat is gemaakt van mooi geborsteld aluminium met geslepen randjes. De afwerking is subliem, onder de motorkap valt er bij de Spectre x360 niets te klagen en de laptop is door het achteroverklapbare scherm ook prima als tabletvervanger te gebruiken.

Microsoft Surface Pro 4

Waar Microsoft een paar jaar geleden op de pc-markt alleen actief was als softwaremaker doet het de afgelopen jaren goed mee als hardwarefabrikant van de Surface-laptops. De Surface Pro 4 is wederom een schot in de roos met een prachtig scherm, goede prestaties en fijne accessoires zoals het toetsenbord.