De smartwatch is in 2015 flink gegroeid in populariteit, maar ook in kwaliteit. NU.nl en Kieskeurig nomineren de Apple Watch, Asus Zenwatch 2, LG Watch Urbane, Pebble Time en Samsung Gear S2 voor de Tech Award voor beste smartwatch.

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig. De techredactie van NU.nl heeft vijf smartwatches geselecteerd die op basis van objectieve tests kans maken op de titel beste smartwatch van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van NU.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf producten in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

Apple Watch

Hoewel NU.nl in mei slechts drie sterren gaf aan de Apple Watch is het de populairste smartwatch van het jaar en ook één van de beste. Omdat de markt nog zo jong is, is er bij alle genomineerden nog ruimte voor verbetering. De Apple Watch heeft in ieder geval een zeer indrukwekkende behuizing, een nieuwe manier van besturen en een schitterend scherm.

Asus Zenwatch 2

Bij de Zenwatch 2 koos Asus in 2015 voor een opmerkelijke strategie: de prijs van het horloge is met 169 euro een stuk lager dan de 229 euro kostende eerste Zenwatch. Bovendien heeft het klokje nu een fysieke knop aan de zijkant, is er een kleiner formaat beschikbaar en is de slechte hartslagmeter verwijderd. Het ontwerp is nauwelijks aangepast, maar dat is voor een van de mooiste Androidsmartwatches juist een pluspunt.

LG Watch Urbane

Bij de release van de LG Watch Urbane draaide het vooral om het uiterlijk. Het horloge moest modieuzer zijn. Of dat gelukt is hangt uiteraard van persoonlijke smaak af. Uit de review van NU.nl bleek in ieder geval dat het scherm heel goed is, de accu ruim een dag mee gaat en de software flink verbeterd is.

Pebble Time

De meest onderscheidende smartwatch van 2015 was ongetwijfeld de Pebble Time. Het simpele horloge met een scherm van e-papier dat 64 kleuren ondersteunt heeft nog wel wat minpuntjes zoals het weinig stijlvolle ontwerp en de beperkte functionaliteit. Toch wist Pebble op te vallen met een zeer prettige besturing, een veel langere accuduur dan de concurrentie en een redelijke prijs.

Samsung Gear S2

In twee jaar tijd bracht Samsung zes smartwatches uit. De Gear S2 was in 2015 de zevende en voor Samsung geldt blijkbaar zeven keer is scheepsrecht. Het ronde horloge met een draaibare ring is bijzonder intuïtief en verfijnd. Ook de prestaties vielen positief op en de smartwatch werkt ook met smartphones die niet door Samsung gemaakt zijn.