In de categorie beste smartphone van de jaarlijkse Tech Awards zijn naast grote spelers Apple en Samsung ook LG, Motorola en Huawei genomineerd. Jij kan nog invloed uitoefenen op de uitslag.

De Tech Awards zijn een samenwerking van NU.nl en Kieskeurig. De techredactie van NU.nl heeft vijf smartphones geselecteerd die op basis van objectieve tests kans maken op de titel beste smartphone van 2015.

Uiteindelijk wordt de beoordeling van NU.nl samengevoegd met de beoordeling van consumenten op Kieskeurig. Wil je bijdragen aan de uitslag van de Tech Awards dan kan je een review achterlaten op Kieskeurig als je een van de vijf producten in je bezit hebt. Jouw beoordeling telt dan mee voor de einduitslag!

Apple iPhone 6S

De iPhone 6S was dit jaar geen enorme verandering, maar zoals vaker bij de S-editie van de iPhone een voortzetting van het model van vorig jaar. Desalniettemin werden de camera, vingerafdrukscanner en processor vernieuwd en werd het drukgevoelige scherm met 3D Touch geïntroduceerd.

Huawei Nexus 6P

De Nexus 6P die Huawei in samenwerking met Google maakte, was een van de grote verrassingen van dit jaar. NU.nl noemde de telefoon in november nog "de beste Android-telefoon van het moment", mede dankzij de behuizing, prestaties, accuduur en goede camera. Wel is de smartphone met een 5,7 inch-scherm behoorlijk aan de maat en is er geen ondersteuning voor een sd-kaart.

LG G4

Dit jaar gooide LG het enigszins over een andere boeg: Het vlaggenschip werd een stukje duurder en kreeg een lederen achterkant wat hem onderscheidend maakte. Om de hogere prijs te verantwoorden en de concurrentie aan te gaan met Apple en Samsung werden de camera, behuizing en software vernieuwd.

Motorola Moto X Play

Fabrikant Motorola is de afgelopen jaren bezig met een geleidelijke opmars op de smartphonemarkt. Eerst veroverde het bedrijf de onderkant van de markt, maar in 2015 stond ook high-end centraal met onder meer de Moto X Play. Het toestel kreeg van NU.nl 4,5 van de 5 sterren. Vooral de bijzonder lange accuduur viel op en ook de camera was stukken beter dan voorheen bij Motorola-smartphones.

Galaxy S6

De Galaxy S6 was een totaal anders toestel dan voorganger S5. De behuizing was van hoogwaardige materialen gemaakt, de software werd flink verbeterd en er was minder focus op poespas en meer op de belangrijke onderdelen zoals prestaties en de camera. En dan was er ook nog eens de Galaxy S6 Edge met een innovatief ontwerp met gebogen schermranden.