De Syrische oppositie en Russische onderhandelaars zijn begonnen met vredesonderhandelingen over de zuidwestelijke regio in Syrië, waar afgelopen weken een hevig strijd is gevoerd.

Volgens de rebellen is de inzet van de gesprekken om het gebied rond Daraa weer onder controle van de Syrische regering te brengen.

Een aantal afgevaardigden van de rebellen die zich in het gebied ophouden, heeft inmiddels gesproken met Russische vertegenwoordigers. Die hebben hun eisen kenbaar gemaakt, meldt een woordvoerder van het Vrije Syrische Leger. Zaterdag volgt naar verwachting nog een ontmoeting.

Vrijdag meldde een Jordaanse regeringsfunctionaris al dat in het zuiden van Syrië overeenstemming is bereikt over een staakt-het-vuren. Daar is het Syrische regeringsleger een groot offensief begonnen en heeft het verscheidene dorpen en steden heroverd op de opstandelingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!