Bij luchtaanvallen op een dorp in het noordwesten van Syrië zijn zeker 44 mensen gedood, meldt het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Door de aanvallen op het dorp Zardana raakten ook zo'n zestig mensen gewond. Meerdere slachtoffers verkeren in kritieke toestand.

Volgens het Observatorium is het bombardement vermoedelijk uitgevoerd door Russische gevechtstoestellen. Rusland steunt in Syrië het regime van president Bashar al-Assad.

Moskou ontkent iets te maken te hebben met de aanval, bericht persbureau TASS. Beschuldigingen dat Russische toestellen het bombardement uitvoerden, staan volgens het ministerie van Defensie ''los van de realiteit''.

Het departement zegt over informatie te beschikken dat rivaliserende opstandelingen in het gebied elkaar bestookten met zware artillerie.

Idlib

De provincie Idlib is een van de laatst overgebleven gebieden die nog door islamitische opstandelingen wordt gecontroleerd.

De afgelopen jaren zijn tienduizenden strijders en burgers naar Idlib gevlucht. Zij zijn veelal afkomstig uit gebieden die weer in handen vielen van het regeringsleger.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!