Israël zou in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw raketaanvallen uitgevoerd hebben in Syrië. Het doelwit was een legerbasis ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus.

Het Syrische staatspersbureau SANA toont beelden van de ravage die de raketten hebben veroorzaakt. Daarop is te zien hoe de brandweer meerdere vuurhaarden probeert te blussen.

Een commandant van een regionale eenheid die de Syrische president Bashar al-Assad steunt, meldt dat niemand gewond is geraakt. Ook zouden twee raketten zijn onderschept. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn echter zeker negen strijders van het Syrische regime omgekomen.

De basis zou volgens het observatorium door Hezbollah en Iran, bondgenoten van Assad, als wapenopslagplaats gebruikt worden.

Schuilkelders

Eerder liet het leger van Israël weten dat het "illegale Iraanse activiteiten" in Syrië had waargenomen. De lokale autoriteiten op de door Israël bezette Golanhoogten bij de Syrische grens zijn opgedragen om schuilkelders klaar te maken en open te stellen. Defensiemateriaal is naar het grensgebied vervoerd en eenheden zijn in de "hoogste staat van paraatheid".

De ontwikkelingen waren gelijktijdig met de bekendmaking van de Amerikaanse president Donald Trump uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen. Israël heeft als een van de weinige landen zijn steun uitgesproken voor het Amerikaanse besluit.

Het akkoord was bedoeld om Teheran te laten stoppen met het ontwikkelen van kernwapens. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde het eerder een "recept voor een ramp".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!