Minstens één explosie is zaterdagavond waargenomen in een gebied ten zuiden van de Syrische stad Aleppo. Het doelwit zou een Iraanse legerbasis zijn. 

Meerdere media maken melding van een gevechtsvliegtuig dat over het gebied vloog. Volgens ooggetuigen zouden er slachtoffers gevallen zijn, waaronder Iraanse soldaten, maar dat is nog niet bevestigd.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten stelt dat er Iraanse eenheden in het gebied waren. Ook zouden er Afghaanse strijdkrachten zich in het gebied bevinden.

Het gebied waar de explosie is gehoord, is in handen van de Syrische regering. Het is niet bekend wie er achter de mogelijke aanval zit, hoewel plaatselijke media Israël noemen als meest waarschijnlijke uitvoerder. Dat land heeft nog niet gereageerd op het incident.

De explosie komt kort nadat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zaterdag gezamenlijk raketten afvuurden op doelen in Syrië. Dat was een vergeldingsactie nadat het Syrische leger vorige week gifgas zou hebben gebruikt bij een aanval op Douma, een voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!