Het Syrische leger heeft zaterdag de overwinning in de regio Oost-Ghouta geclaimd. Op de staatstelevisie wordt gemeld dat alle rebellen uit de stad Douma, waar het verzet in de buitenwijken nog standhield, zijn verjaagd. 

De rebellen in Oost-Ghouta zijn de afgelopen weken verslagen tijdens zware aanvallen door het door Rusland gesteunde Syrische leger. 

De laatsten die nog standhielden, aanvaarden voor zichzelf en hun familie een veilige doorgang naar het noordwesten van Syrië, waar de strijdgroepen nog de dienst uitmaken.

Een vermeende gifgasaanval op de enclave Douma in Oost-Ghouta zorgde vorige week voor tientallen doden en een grootse uittocht van Syriërs. 

Dit is waarom VS, VK en Frankrijk Syrië hebben aangevallen
148
Dit is waarom VS, VK en Frankrijk Syrië hebben aangevallen

Bombardementen

Als reactie op het gebruik van een chemisch wapen, waar het westen Assad van verdenkt, hebben de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk in de nacht van vrijdag op zaterdag bombardementen uitgevoerd op Syrië.

De raketten werden succesvol afgevuurd op drie locaties die erop gericht waren chemische wapens te produceren. Ze hebben er volgens het Pentagon voor gezorgd dat het Syrische programma voor het maken van chemische wapens jaren terug in de tijd is geplaatst. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!