De autoriteiten in rebellenstad Douma in Oost-Ghouta spreken van een "catastrofale situatie" door een grote toestroom van vluchtelingen. Duizenden gevluchte gezinnen verblijven in straten en parken door ruimtegebrek in kelders en andere schuilplaatsen.

In de stad zou een tekort zijn aan voedsel. De doden worden niet meer begraven vanwege de aanhoudende luchtaanvallen, aldus de lokale autoriteiten. Inwoners van Oost-Ghouta zijn de afgelopen tijd massaal gevlucht voor de gevechten tussen regeringsgezinde troepen en rebellen.

De Syrische regering wil rebellenbolwerk Oost-Ghouta, vlak bij hoofdstad Damascus, weer in handen krijgen. Het offensief gaat gepaard met zware bombardementen en artilleriebeschietingen.

Het geweld in de enclave heeft sinds midden februari het leven gekost aan zeker 1100 burgers, aldus het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!