Het Syrische leger heeft zondag de stad Douma geheel omsingeld. Dat meldt een militair persbureau van Hezbollah, dat geallieerd is met de Syrische regering.

Zaterdag had het Syrische leger al Douma en Harasta, de twee grootste steden van Oost-Ghouta, afgesneden van de rest van de rebellenenclave.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten liet weten dat militairen gebieden zijn binnengetrokken die tussen de twee steden en de rest van de enclave liggen.

De rebellenenclave werd daardoor verdeeld in drie delen die van elkaar zijn afgesneden: Douma in het noorden, Harasta ten zuidwesten daarvan en als derde gebied het zuidelijkste deel van Oost-Ghouta.

Zwaarste aanvallen

Oost-Ghouta bij de Syrische hoofdstad Damascus is een van de laatste gebieden die in handen zijn van de rebellen. De afgelopen weken kreeg de regio te maken met de zwaarste aanvallen door het Syrische leger sinds het begin van de burgeroorlog zo'n zeven jaar geleden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!