De Koerdische YPG denkt dat de steun van de Syrische regering tegen het Turkse leger onvoldoende is. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie. Damascus stuurde dinsdag milities gelieerd aan het Syrische leger.

YPG zegt dat honderden strijders donderdag naar het front in de Afrin-regio zijn gegaan om deel te nemen aan de gevechten.

''Groepen gelieerd aan het Syrische leger zijn gekomen, maar niet met genoeg mankracht om iets te doen aan de Turkse bezetting en de grenzen te beschermen", aldus de woordvoerder.

Dinsdag trokken Syrische milities, die het regime van president Bashar al-Assad steunen, de regio Afrin binnen. De milities zullen de Koerdische YPG, die het Syrische gebied in handen hebben, helpen de grenzen te beschermen tegen het offensief van Turkije.

Dit offensief, genaamd "Operatie Olijftak" begon in januari. Turkije wil de Koerdische strijders, die als terroristen worden beschouwd, uit het gebied verdrijven. De aanwezigheid van YPG in Afrin wordt door Turkije gezien als bedreiging voor de Turkse grens. 

Aleppo

Een getuige meldt donderdag dat Syrische regeringstroepen ook gedeelten van Aleppo zijn binnengetrokken die nog in handen zijn van de Koerdische strijders. De YPG ontkent dit.

Regeringstroepen heroverden de stad eind 2016 na zware gevechten op de aanwezige opstandelingen. President Assad verklaarde toen dat hij "elke inch" van Syrië wilde terugnemen, maar liet de aanwezigheid van de Koerden in Aleppo toe.