Meerdere Turkse militairen zijn om het leven gekomen tijdens het offensief tegen Koerdische milities in Syrië. Negen manschappen raakten gewond.

Twee doden vielen toen een legerhelikopter werd neergehaald in het noordwesten van Syrië. De krant Hürriyet berichtte dat president Erdogan zaterdag in een toespraak zei dat dit soort incidenten helaas in een oorlog voorkomen en dat de daders een hoge prijs zullen betalen.

Het Turkse leger liet later weten dat vijf militairen sneuvelden tijdens gevechten in de Syrische regio Afrin. Daarbij zouden ook zeker 26 "terroristen" zijn uitgeschakeld.

Het Turkse leger is 20 januari het noordwesten van Syrië binnengevallen om er Koerdische strijders te verdrijven. De YPG-milities (Volksbeschermingseenheden) zijn in de ogen van de Turkse regering een verlengstuk van de PKK.Hatay

Turkije wil de YPG eerst uitschakelen in de streek van Afrin, vlakbij de grens met de provincie Hatay. Erdogan heeft al aangekondigd dat zijn troepen ook zullen oprukken naar de plaats Manbij, dat zo'n 100 kilometer ten oosten van Afrin ligt. Daar geven Amerikaanse militairen steun aan lokale strijders.

Volgens het Turkse leger zijn inmiddels ruim 1.140 Koerdische strijders uitgeschakeld. In de nacht van vrijdag op zaterdag alleen al zijn volgens het leger 36 doelen van het YPG aangevallen en 79 strijders uitgeschakeld. De strijdkrachten geven niet aan wat uitschakelen inhoudt, maar dat moet gedood of gevangen zijn.