'Tientallen doden bij aanslagen in Syrië'

Tientallen mensen zijn om het leven gekomen door een luchtaanval op een stad in de Syrische provincie Deir al-Zor. Ook kwamen zeker zes mensen om bij een aanslag met twee autobommen in een vluchtelingenkamp.

Gevechtstoestellen bestookten volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten maandag de grensstad al-Bukamal. Zeker dertig mensen kwamen om het leven en tientallen personen raakten gewond. Het bombardement is volgens de waarnemer vermoedelijk uitgevoerd door de door de VS aangevoerde internationale coalitie tegen Islamitische Staat.

De meeste slachtoffers zijn burgers, meldde het Observatorium.

Het aan IS gelieerde persbureau Amaq sprak over vijftien doden en 35 gewonden in al-Bukamal, dat bij de grens met Irak ligt. De internationale coalitie heeft nog niet gereageerd.

De strategisch belangrijke provincie Deir al-Zor is grotendeels in handen van IS. Het verbindt de Iraakse en Syrische gebieden die in handen zijn van de terreurgroep.

Vluchtelingenkamp

Elders in Syrië kwamen zeker zes mensen om het leven toen twee autobommen ontploften in een vluchtelingenkamp. Alle slachtoffers zijn burgers, zei een functionaris van de rebellengroep die waakt over de openbare orde in het kamp.

De explosieven gingen af bij een restaurant en een markt in kamp Rakban, waar zo'n tachtigduizend vluchtelingen zijn gestrand. Daarbij raakte ook een onbekend aantal mensen gewond. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de aanslag in het kamp, dat zich vlakbij de grens met Jordanië en Irak bevindt.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie