De evacuaties uit vier belegerde gebieden in Syrië zijn woensdag hervat, na de bloedige aanslag van zaterdag. Dat melden de Syrische staatstelevisie en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Ongeveer 45 bussen met daarin zo’n drieduizend evacués hebben de door rebellen belegerde sjiitische steden al-Fouah en Kafraya verlaten en zijn op weg naar het door de Syrische regering gecontroleerde Aleppo. Een ander konvooi met elf bussen heeft het door het Syrische leger belegerde Zabadani verlaten.

Zaterdag kwamen 126 evacués uit al-Fouah en Kafraya om het leven door een bomaanslag op hun wachtende konvooi bij een voorstad van Aleppo.

De evacuaties maken deel uit van een afspraak waarbij burgers en regeringsgezinde strijders uit de sjiitische dorpen met bussen naar het door de regering gecontroleerde Aleppo worden gebracht, terwijl de opstandelingen en hun gezinnen uit de plaatsen Zabadani en Madaya bij Damascus naar rebellengebied worden gebracht.

Drie bussen vervoeren woensdag ook gewonden van de aanslag van zaterdag, evenals stoffelijke resten van de slachtoffers.