Unicef stelt dat er in 2016 minstens 652 kinderen zijn omgekomen in Syrië. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van 2015. Dat komt naar voren uit een rapport dat de organisatie maandag heeft gepubliceerd. 

Volgens Unicef zijn er meer dan 850 kindsoldaten bijgekomen in het gebied en hebben 1,7 miljoen kinderen geen toegang tot onderwijs. De organisatie stelt dat de situatie voor kinderen in Syrië ongekend schrijnend is.

Een ander groot probleem in het Syrische conflict zijn aanvallen op ziekenhuizen. Volgens het rapport waren er in 2016 minstens 338 aanvallen op ziekenhuizen en medisch personeel.

Humanitaire hulp

De situatie in het land is het slechtst voor de 2,8 miljoen kinderen die in afgelegen gebieden wonen en de 280.000 kinderen die zich bevinden in steden die belegerd worden. Zij zijn vrijwel geheel afgesloten van humanitaire hulp.

Na zes jaar oorlog zijn ongeveer 6 miljoen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp, dat is twaalf keer zoveel als in 2012. Daarnaast zijn zo'n 2,3 miljoen kinderen ontheemd, ze wonen in vluchtelingenkampen in Turkije, Libanon en Irak. 

Duizenden Syriërs ontvluchten Oost-Aleppo na oprukken leger
38
Duizenden Syriërs ontvluchten Oost-Aleppo na oprukken leger