'Syrische leger gestopt met militaire operaties in Oost-Aleppo'

Het Syrische leger is gestopt met actieve militaire operaties in het oosten van Aleppo. De gevechtsstop is een poging om ruim 8.000 burgers te evacueren uit het gebied zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken. 

Donderdag werden uit een ziekenhuis in het historische stadscentrum van Aleppo al bijna honderdvijftig burgers geëvacueerd en naar veilige plekken gebracht.

Sergej Lavrov zegt dat militaire experts van de VS en Rusland de situatie in Aleppo gaan bespreken op zaterdag in het Zwitserse Genève. Een akkoord zou volgens Rusland dichtbij zijn.

De VS wil afwachten hoe de gevechtsstop uitpakt.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry is positief over het bereiken van een akkoord. Hij voert zaterdag eveneens overleg in Frankrijk met ministers van Buitenlandse Zaken van enkele andere landen. Wel heeft de VS gezegd dat de situatie in Aleppo, ondanks de woorden van Rusland, rustig afgewacht moet worden. 

Het offensief van het Syrische leger in Aleppo zou tot nu toe ruim vijfhonderd burgers het leven gekost, zo meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie