150 burgers geëvacueerd uit historisch centrum Aleppo

Het Rode Kruis heeft donderdag laten weten dat uit een ziekenhuis in het historische stadscentrum van Aleppo 's nachts bijna honderdvijftig burgers zijn geëvacueerd en naar veilige plekken zijn gebracht.

De patiënten zaten dagenlang in een benarde situatie, met gevechten die steeds dichterbij kwamen. Om de Oude Stad is fel gevochten. Regeringstroepen meldden woensdag dat ze het stadsdeel helemaal hadden veroverd.

Intussen praten Rusland en de Verenigde Staten verder over de vraag hoe de schade nog enigszins beperkt kan worden. De ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en Sergej Lavrov ontmoeten elkaar naar verwachting donderdag in Hamburg.

Volgens de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken is een akkoord dichtbij. ''Maar ik wil waarschuwen tegen hoge verwachtingen'', zei hij er direct bij. Een veilige aftocht lijkt voor de resterende rebellen het hoogst haalbare.

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt nog gesproken over een mogelijk akkoord. Hij zegt nog steeds te wachten op 'feedback en bijdragen' bij een aantal punten. De minister zegt dat hij niet vol vertrouwen over een doorbraak, maar wel hoopvol.

Offensief

Het offensief van het Syrische leger in Aleppo zou tot nu toe ruim vijfhonderd burgers het leven gekost. Tot dat cijfer komt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie