De Syrische overheid zal geen wapenstilstand in Oost-Aleppo accepteren, als de rebellen niet uit het gebied vertrekken. Dat schrijft de Syrische overheid dinsdag in een verklaring.

Het bericht komt een dag nadat Rusland en de Verenigde Staten hebben aangekondigd om dinsdagavond of woensdagochtend in Genève in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen voor Aleppo.

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zullen de gesprekken gaan over het terugtrekken van de gematigde rebellen uit Oost-Aleppo.

De destructie van Aleppo in beeld
De destructie van Aleppo in beeld

Lavrov heeft er vertrouwen in dat beide partijen het deze week eens zullen worden over een oplossing voor de situatie in de belegerde stad. Eerder zei Lavrov dat er voor het einde van het jaar een einde moet komen aan de gevechten in Aleppo.

Rusland en China spraken maandag een veto uit in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een resolutie voor een zeven dagen durende gevechtspauze in Aleppo. Volgens Rusland zou dit de rebellen de kans geven zich te hergroeperen.

De Syrische overheid ziet alle rebellengroepen in het gebied als terroristen.