Het grootste ziekenhuis in het oosten van Aleppo, waar de rebellen nog zitten, is maandag met de grond gelijk gemaakt door de aanhoudende bombardementen.

Dat hebben hulporganisaties maandag gemeld.

"Het M10 is volledig verdwenen", aldus een woordvoerder van de Syrian American Medical Society. Drie artsen van de SAMS kwamen om het leven door de bommen.

Volgens het Syrische Observatorium van de Mensenrechten werden de bommen gericht op het ziekenhuis gegooid, zo meldt persbureau AFP.

Oorlogsmisdaad

Eerder deze week luidden de hulporganisaties al de noodklok omdat het M10-hospitaal meerdere malen was geraakt tijdens bomaanvallen. Zij stelden dat de burgerbevolking en hun voorzieningen doorlopend worden aangevallen door de luchtaanvallen.

Dit leidde tot veel woede en verontwaardiging van de internationale gemeenschap. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon sprak toen van een oorlogsmisdaad.

Wapenstilstand

Na de eerdere aanvallen was het ziekenhuis al nauwelijks nog operationeel. Foto’s van artsen die zwaargewonde kinderen zonder verdoving moesten opereren omdat er geen medicijnen waren, leidden op sociale media tot veel afschuw.

Volgens Unicef zijn sinds het stuklopen van de wapenstilstand zeker 320 mensen omgekomen in het belegerde stadsdeel. Er zitten naar schatting nog 250.000 mensen vast in het gebied.

Grondoffensief

In een poging om het oosten van Aleppo in handen te krijgen heeft het Syrische regeringsleger de luchtaanvallen eerder deze week uitgebreid met een grondoffensief.

Ondertussen hebben de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Rusland over een eventuele wapenstilstand in Syrië nog geen vruchten afgeworpen. Vrijdag spraken de ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en Sergej Lavrov elkaar telefonisch.

Overzicht: De strijd in Aleppo