Het Syrische regeringsleger rukt dinsdag op in Aleppo. De troepen van president Bashar al-Assad lanceerden een groot offensief in een poging om de stad volledig te heroveren.

De troepen van president Bashar al-Assad vielen de rebellen in het oosten van de stad op vier fronten aan. Een elite-eenheid rukte dinsdag op in enkele stadsdelen met behulp van gepantserde voertuigen. Deze groep zou het grootste offensief in maanden leiden.

Volgens het Syrische Observatorium heeft dat nu geleid tot vorderingen voor het leger. De Syrische staatstelevisie maakt melding van terreinwinst nabij de Citadel van Allepo.

"Het leger probeert iedere opening naar ons gebied groter te maken", zegt een rebellenleider tegen Reuters. "Daarbij worden ook veel helikopters en vatbommen gebruikt."

Ondanks de zware bombardementen heeft Assad veel moeite om voet aan de grond te krijgen in het oostelijke deel van de stad.

Zaterdag veroverden de regeringstroepen een vluchtelingenkamp, om enkele uren later weer te worden verdreven na een tegenaanval van de rebellen. Dinsdag probeert het leger opnieuw om het kamp te veroveren.

Video: Dronebeelden tonen ravage na bombardementen Aleppo

Dronebeelden tonen ravage na bombardementen Aleppo
Dronebeelden tonen ravage na bombardementen Aleppo

Wapenstilstand

Syrië begon vorige week een offensief om Aleppo weer in handen te krijgen. Een eventuele herovering van de stad zou militair gezien een flinke opsteker zijn voor Assad. Rebellen hebben het oosten van de stad al jaren in handen.

Het offensief volgde op een stukgelopen wapenstilstand. Het regeringsleger maakte daar vorige week een einde aan. Sindsdien zijn alleen al in Aleppo tientallen burgerdoden gevallen na zware bombardementen.

NAVO

De NAVO heeft dinsdag de bombardementen op Aleppo veroordeeld. Volgens secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat de aanvallen "moreel gezien onacceptabel zijn".

"De aanhoudende aanvallen op Aleppo schokken ons allemaal en zijn een schending van het internationale recht", aldus Stoltenberg. Hij ging niet in op de vraag of de Russische of de Syrische gevechtsvliegtuigen achter de bombardementen zitten.

Video: De wapenstilstand in Syrië

Overzicht: De wapenstilstand in Syrië
Overzicht: De wapenstilstand in Syrië