Vredesonderhandelingen zijn zinloos als de door Rusland gesteunde bombardementen van Aleppo niet onmiddellijk stoppen. Dat vindt een groot deel van de rebellen in Syrië. 

Het Syrische regeringsleger heeft Aleppo omsingeld en probeert de rebellen te verdrijven. Het leger wordt door Moskou gesteund. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meent dat er ook Russische toestellen betrokken waren bij de aanvallen op Aleppo. 

Meer dan dertig verschillende rebellengroepen stellen in een statement dat de aanvallen van de afgelopen dagen "ongekend" waren. De Syrische troepen hebben volgens de rebellen napalm en chemische wapens gebruikt.

VN-Veiligheidsraad

Het offensief maakt praten over vrede volstrekt nutteloos. De rebellen willen niet om tafel met Rusland omdat Rusland "samenwerkt met het regime dat misdaden pleegt tegen onze mensen."

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt in een reactie dat de rebellen eerst zelf maar moeten bewijzen dat ze geen agressors zijn. 

De VN-Veiligheidsraad kwam zondag met spoed bijeen naar aanleiding van de luchtaanvallen. Het overleg is aangevraagd door het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk.

De westerse landen willen dat Rusland zich meer inspant om een diplomatieke oplossing te vinden voor het conflict. Frankrijk en Groot-Brittannië hebben gezegd dat Rusland Assad helpt bij het plegen van oorlogsmisdaden.