Bij een luchtaanval door Russische of Syrische gevechtsvliegtuigen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier medewerkers omgekomen van een medische kliniek bij Aleppo.

Ook kwamen negen rebellen om. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Syrische observatorium voor mensenrechten behoren ze tot de islamitische groepering Jaish al-Fatah.

De medewerkers van de kliniek werkten namens de internationale hulporganisatie UOSSM in de Syrische stad. De aanval werd uitgevoerd bij de het dorp Khan Touman ten zuidwesten van Aleppo. Het gebied wordt door rebellen gecontroleerd. 

Volgens de hulporganisatie zaten de vier slachtoffers in een ambulance die onderweg was naar de kliniek. De kliniek werd bij de aanval volledig verwoest, waardoor wordt gevreesd voor meer doden.

Video-overzicht: De wapenstilstand in Syrië

Hulpkonvooi

Maandag kwam de wapenstilstand in Syrië ten einde, nadat ruim een week niet was gevochten tussen het regeringsleger van president Bashar al-Assad en rebellenbewegingen. Het dorp waar de aanval werd uitgevoerd ligt in de buurt van Orum al-Kubrah, waar maandag een hulpkonvooi van het Rode Kruis werd aangevallen waarbij 21 mensen omkwamen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie waren er vorig jaar 135 aanvallen op klinieken en ziekenhuizen in Syrië, wat het land tot de gevaarlijkste plek maakt voor welzijnswerkers om te werken.