De Britse luchtmacht had een aandeel in de luchtaanvallen op stellingen van het Syrische leger, bevestigt een woordvoerder van het  Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.

Volgens The Independent zou een Britse Reaper drone hebben meegedaan aan de aanval die werd geleid door de Amerikanen.

Bij de aanval, die donderdag plaatsvond in het oosten van Syrië bij de stad Deir al-Zor kwamen volgens het Syrische Observatorium voor de mensenrechten zeker negentig mensen om het leven. De aanval zou ongeveer veertig minuten hebben geduurd.

In een verklaring zei het Pentagon eerder dat door piloten werd gedacht dat het een aanval uitvoerde op IS-strijders.

Rusland

Volgens het Pentagon was Rusland, een bondgenoot van de Syrische regering, op de hoogte van de aanval en uitte het land geen bezwaren.

Ook de Britse woordvoerder benadrukte maandag dat het niet de bedoeling was om het Syrische leger te raken.

In de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd zaterdag gesproken over de kwestie. Toen verliet de Russische ambassadeur het overleg vroegtijdig.

Vrachtwagens

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry kunnen acht of meer belegerde steden in Syrië worden bevoorraad. Vrachtwagens met humanitaire hulp wachten al een week op toestemming om richting de steden te rijden.

"Het ging vrij goed afgelopen nacht", aldus Kerry. "De vrachtwagens bereiken maandag de locaties. Laten we zien hoe het verder gaat."