Luchtaanvallen op de Syrische stad Idlib hebben zaterdag aan zeker 58 mensen het leven gekost, onder wie dertien vrouwen en dertien kinderen. Tientallen mensen raakten gewond, melden reddingswerkers en inwoners van de stad.

De bommen troffen een markt in de noordwestelijke stad. Er worden nog steeds lichamen onder het puin vandaan gehaald en de kans is dan ook aanzienlijk dat het dodental nog verder oploopt.

Diverse reddingswerkers vermoeden dat het bombardement het werk was van Russische gevechtsvliegtuigen, aangezien die doorgaans hoog en strak in formatie vliegen. Luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht worden vaak door helikopters uitgevoerd, die aanzienlijk lager vliegen.

Wapenstilstand

De luchtaanvallen komen opvallend genoeg een dag nadat bekend werd dat Rusland en de Verenigde Staten een akkoord hebben bereikt over een wapenstilstand in Syrië. 

Beide landen riepen alle strijdende partijen op tot een wapenstilstand komende maandagnacht. Syrische overheidstroepen dienen dan hun gevechtsmissies te beëindigen in gebieden die in handen zijn van de oppositie.