Volgens president Poetin moet het mogelijk zijn dat Rusland binnen enkele dagen een akkoord bereikt met de Verenigde Staten om een einde te maken aan het geweld in Syrië. 

Details over een eventueel akkoord wilde Poetin tijdens een persconferentie op de G20-top niet geven, maar Poetin en Obama zouden overeenstemming hebben bereikt over de onderdelen waarover nog gesproken moet worden. 

Poetin zei verder dat het van groot belang is om andere landen, waaronder Iran, te informeren over de voortgang van de gesprekken. 

Ondanks het feit dat Poetin zei te verwachten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Rusland moeten kunnen slagen, wisten de landen tot nu toe nog geen akkoord te bereiken over een wapenstilstand. Zondag nog liepen de gesprekken over een akkoord tussen de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en zijn Amerikaanse collega Kerry op niets uit. 

VIdeo: Poetin over de banden met de VS

Beloftes

Ook president Obama kwam toen in een gesprek met Poetin niet tot een akkoord. Amerikaanse functionarissen stelden dat Rusland beloftes ingetrokken zou hebben.