De Syrische regering heeft zondag aangekondigd bereid te zijn tot nieuwe vredesonderhandelingen met de oppositie. Inzet is een politieke oplossing voor het conflict in het land.

Het staatspersbureau SANA meldt op basis van een functionaris bij het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de regering klaar is voor een "Syrië-Syrië-dialoog zonder voorwaarden".

De regering van president Bashar al-Assad zegt wel dat daarbij geen buitenlandse inmenging moet zijn en dat de gesprekken moeten worden gesteund door de Verenigde Naties (VN).

De VN hoopt in augustus te kunnen beginnen met nieuwe vredesgesprekken over Syrië in Geneve. Eerder dit jaar werden gesprekken afgebroken vanwege oplaaiend geweld in het land. De Syrische burgeroorlog is al vijf jaar aan de gang.

Ziekenhuizen

De afgelopen 24 uur zijn in Syrië vier ziekenhuizen en een bloedbank getroffen door luchtaanvallen. De vijf hulplocaties in Aleppo, waaronder een kinderziekenhuis, zijn daardoor buiten bedrijf.

Bij een van de aanvallen kwam een baby van twee dagen om het leven, maakte de Vereniging van Onafhankelijke Doktoren zondag bekend.

Luchtaanvallen

Het is niet duidelijk wie er achter de luchtaanvallen zit. Volgens de organisatie gaat het om Syrische of Russische vliegtuigen.

Ziekenhuizen en andere ziekenposten in Syrië zijn vaker doelwit geweest van bombardementen. Aleppo is een van de plekken waar in Syrië hevig wordt gevochten.

Video: Vier Syrische ziekenhuizen en een bloedbank getroffen door luchtaanvallen

Vier Syrische ziekenhuizen en een bloedbank getroffen door luchtaanvallen
Vier Syrische ziekenhuizen en een bloedbank getroffen door luchtaanvallen