De Syrische president Bashar al Assad heeft overleg gevoerd met de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu. Onderwerp van het gesprek was de militaire samenwerking tussen beide landen, aldus de Syrische staatstelevisie.

Verder zijn er geen details bekendgemaakt over het gesprek tussen Assad en Shoigu. De minister van Defensie zou door president Putin naar Damascus gestuurd zijn.

Sinds de Russische inmenging in het conflict heeft het Syrische leger grote stappen gemaakt in de strijd tegen de rebellen in het land. Onder meer de Verenigde Staten bevoorraden juist die rebellen met onder meer anti-tankgranaten.

Gebieden bezet door rebellen zijn hevig gebombardeerd door Russische vliegtuigen. Volgens de oppositie in Syrië en mensenrechtenactivisten is Rusland daarmee verantwoordelijk voor talloze burgerslachtoffers die zijn gevallen door de luchtaanvallen.

Islamitische Staat

Westerse landen, waaronder de VS, vragen juist om het aftreden van Assad. Tevens betichten zij Rusland ervan dat het grootste aantal luchtaanvallen gericht zijn op het relatief matige Vrije Syrische Leger (FSA) en slechts een klein deel op militanten van Islamitische Staat (IS).