Door een luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Syrië zijn zeker 28 mensen omgekomen. 

Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten donderdag bekendgemaakt.

Het zou gaan om een vluchtelingenkamp in de provincie Idlib, nabij de grens met Turkije. Het is niet duidelijk wie de aanval heeft uitgevoerd.

Het is niet duidelijk wie de aanval heeft uitgevoerd. Lokale hulpdiensten spraken van zeker dertig doden. Op beelden die via social media werden verspreid waren brandende tenten te zien en slachtoffers die op de grond lagen.

Rebellen

Het gaat om een vluchtelingenkamp bij de stad Sarmada, in een gebied dat wordt gecontroleerd door rebellen. Onder de doden zijn volgens het observatorium kinderen en vrouwen en verwacht wordt het aantal doden oploopt omdat zwaargewonden er slecht aan toe zijn.

Het tijdelijke kamp, waar vluchtelingen uit Aleppo en Palmyra worden opgevangen, zou twee keer vanuit de lucht zijn aangevallen. Sarmada ligt ongeveer 30 kilometer ten westen van Aleppo. Rond die stad is een wapenstilstand van kracht.

Witte Huis

Het Witte Huis heeft donderdagavond de aanval op het vluchtelingenkamp scherp veroordeeld. "Er is geen excuus voor het uitvoeren van een luchtaanval op onschuldige burgers die al door het geweld uit hun eigen huizen zijn verdreven", aldus een woordvoerder.

De Amerikaanse luchtmacht stelt met klem dat er geen Amerikaanse vliegtuigen in de buurt van het vluchtelingenkamp vlogen.