Voor de tweede keer in een week is vrijdag een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo gebombardeerd. Door de aanval op de wijk Al-Marja raakten verschillende mensen gewond, onder wie een verpleegkundige.

Dat heeft de burgerbeschermingsorganisatie Witte Helmen tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera gezegd.

Het aantal doden en gewonden had veel hoger kunnen zijn als het ziekenhuis niet geëvacueerd was. Nadat een ander ziekenhuis in de stad eerder deze week werd geraakt bij een luchtaanval is besloten alle ziekenhuizen in de omgeving te evacueren, aldus een woordvoerder van de Canadese organisatie die het ziekenhuis leidt. "Gelukkig was er dus niemand op het moment van de aanval."

Het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de aanvallen veroordeeld. De minister van Internationale Ontwikkeling noemde de bombardementen daarnaast een schending van internationale humanitaire wetgeving.

In de nacht van woensdag op donderdag kwamen vijftig mensen om het leven toen het eerste ziekenhuis werd aangevallen in een deel van de stad dat de rebellen in handen hebben. De aanslag op het ziekenhuis, dat werd gesteund door Artsen zonder Grenzen, is wereldwijd veroordeeld. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat de luchtaanval "een doelbewuste aanslag" leek.

Video: Ziekenhuis geraakt bij bomaanslag