Partijen in de Syrische burgeroorlog hebben afgesproken dat 250 mensen plaatsen mogen verlaten in het noordwesten van het land die al lang worden belegerd door rebellen. 

Anderzijds mag eenzelfde aantal mensen plaatsen verlaten die de regeringstroepen belegeren niet ver van van de grens met Libanon ten noordwesten van de hoofdstad Damascus.

Dit heeft het Libanese tv-zender al-Manar woensdag bericht. Al-Manar is onderdeel van de sjiitische Libanese beweging Hezbollah. Die heeft ook een militie die in Syrië aan de kant van president Bashar al-Assad vecht.

In de vijf jaar oude burgeroorlog vechten veel verschillende partijen en veel mensen zijn door vijanden omsingeld. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International berichtte woensdag bijvoorbeeld dat meer dan honderdduizend mensen in het noorden van Syrië klem zijn geraakt tussen het front bij de verscheurde stad Aleppo en de gesloten grens met Turkije.

Er wordt hevig gevochten ten noorden van Aleppo. Amnesty beklemtoonde dat de toestand van de vluchtelingen daar kritiek is en dat het nodig is dat de EU en Turkije zich het lot van deze mensen aantrekken.