Het gedeeltelijke staakt-het-vuren in Syrië wankelt bij de stad Aleppo. 

Rond een strategische heuvel ten zuiden van de stad woedden zaterdag felle gevechten tussen het Syrische regeringsleger en strijders van de oppositie, waaronder het met al-Qaeda verbonden Nusra-front.

De oppositiestrijders zetten vrijdag een aanval in en slaagden er zaterdag in de heuvel Talat al-Iss in te nemen, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Het regeringsleger en zijn bondgenoten deden verwoede pogingen het verloren terrein terug te winnen.

Volgens het Observatorium werden bij de gevechten tientallen regeringssoldaten en minstens zestien rebellen of strijders van het Nusra-front gedood. De heuvel ligt dicht bij een belangrijke verkeersweg, die Aleppo met de hoofdstad Damascus verbindt.

Het broze bestand in Syrië houdt al ruim een maand stand. Het geldt echter niet voor de extremisten van Islamitische Staat of het Nusra-front. Op plaatsen waar de twee groepen volgens de regering aanwezig zijn, worden bombardementen vanuit de lucht en aanvallen over de grond voortgezet.