Door een storing in het elektriciteitsnetwerk in Syrië zit vrijwel het hele land donderdag zonder stroom. Volgens de Syrische overheid is er inmiddels in delen van het land weer stroom beschikbaar.

"In alle districten is de stroom uitgevallen", meldde het staatspersbureau SANA donderdagmiddag. Inwoners van de hoofdstad Damascus melden dat er sinds 13.00 uur geen stroom meer was.

De reden voor de storing is niet bekend. "We zijn begonnen om de oorzaak van de storing te vinden", melden de Syrische autoriteiten volgens Reuters. Volgens de regering moet er rond middernacht (lokale tijd) weer stroom overal stroom zijn.

Staatsmedia melden ook dat een deel van de internetverbindingen korte tijd niet werkte. Het probleem zou inmiddels zijn opgelost. 

Uitzonderlijk

In het land, waar al vijf jaar een burgeroorlog woedt, valt wel vaker de stroom uit. Een landelijke stroomstoring is uitzonderlijk.

Bij eerdere stroomstoringen werden rebellen snel aangewezen als de veroorzaker ervan. Dit keer is er nog geen oorzaak genoemd voor de stroomuitval.