Bij een club in de Syrische hoofdstad Damascus is dinsdag een autobom ontploft. Daarbij zijn meerdere doden en gewonden gevallen. 

De bom ontplofte in de wijk Masaken Barza waar veel overheidsgebouwen staan. De dader blies zich in zijn auto op bij het clubgebouw voor politieofficieren. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken wisten agenten te voorkomen dat de dader het zwaarbewaakte complex binnenreed.

Hoeveel dodelijke slachtoffers er bij de aanslag zijn gevallen is nog niet duidelijk. Er wordt door het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gesproken over tenminste acht personen en twintig gewonden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat er doden zijn gevallen, maar noemde nog geen aantallen.

Media die op de hand van Islamitische Staat zijn, hebben gemeld dat de bomaanslag uitgevoerd is voor een lid van IS, meldt de BBC

Vorige week ontplofte er ook al een autobom in Damascus. Na het incident bliezen vervolgens twee zelfmoordterroristen zich in een menigte op. Bij deze aanslag, die later opgeëist is door IS, vielen meer dan zeventig doden.

Video: Doden na bomaanslag Damascus

Doden na bomaanslag Damascus
Doden na bomaanslag Damascus