De Russische luchtmacht heeft bij de luchtaanvallen in Syrië geen enkel burgerdoel geraakt. Dat heeft de baas van die luchtmacht in een gesprek met een Russische televisiezender verklaard.

Eerder deze week zei Amnesty International bewijzen te hebben dat de Russen ongeleide bommen in dichtbevolkte gebieden gebruiken en daar ook clusterbommen inzetten.

Daardoor vallen onnodig veel burgerslachtoffers en volgens Amnesty maakt Moskou zich daardoor schuldig aan oorlogsmisdaden.

Volgens generaal Victor Bondarev klopt daar helemaal niets van. Zijn piloten zijn goed getraind en hebben nog nooit "zogenoemde gevoelige plaatsen geraakt als scholen, ziekenhuizen of moskeeën", vertelde hij tegen Rossiya 24.

Video: Gevolgen luchtaanvallen Rusland op Syrië

Vaag

Clusterbommen strooien kleine bommetjes uit. Het gebruik is omstreden en door veel landen verboden omdat ze veel burgerslachtoffers maken. ''Rusland moet stoppen met deze en andere onwettige aanvallen'', zei directeur Philip Luther van Amnesty.

Het Russische Ministerie van Defensie wees de aantijgingen deze week ook al af. Het Kremlin noemde het onderzoek vaag en zegt dat er geen concrete bewijzen zijn.