De Syrische president Bashar al-Assad heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Moskou en sprak daar met de Russische president Vladimir Poetin.

Dat melden verschillende media woensdagochtend.

"Dinsdagavond is de Syrische president Assad naar Moskou gekomen voor een werkbezoek", aldus een woordvoerder van het Kremlin. Poetin en Assad spraken onder meer over de strijd tegen het terrorisme en hun militaire campagne tegen Islamitische Staat (IS). 

Assad dankte Poetin voor de Russische steun. Moskou heeft volgens hem voorkomen dat Syrië in een ''tragisch scenario'' is terechtgekomen. Hij noemde terrorisme een ''obstakel'' voor een politieke oplossing in het land.

Overeenkomst

Het nieuws over het bezoek van Assad volgt op de overeenkomst die Rusland dinsdag met de Verenigde Staten sloot over de stappen die Russische en Amerikaanse piloten moeten nemen om onbedoelde botsingen in het Syrisch luchtruim te voorkomen tijdens hun jacht op militante groeperingen.

Afgelopen maand ging het Russisch parlement akkoord met de inzet van de luchtmacht boven Syrië in de strijd tegen IS. Assad is al jaren bevriend met het Kremlin, dat het regeringsleger steunt met wapens. 

Volgens Rusland zal de stroom vluchtelingen richting Europa toenemen als er niet wordt ingegrepen en de regering van Assad valt. 

Video: Syrische president bezocht Poetin

President Assad bezocht dinsdag Poetin
President Assad bezocht dinsdag Poetin