Nog voordat ze een stap hebben verzet, hebben de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling 450.000 euro opgehaald voor noodhulp aan Syriërs. 

De organisatie verwacht donderdagavond laat 1.200 deelnemers aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Zowel de opbrengst als het aantal lopers is hoger dan de vorige vier edities.

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en cabaretier Sanne Wallis de Vries geven om middernacht het startschot. Bekende en onbekende Nederlanders, onder wie acteur Waldemar Torenstra, presentatrice Hadassah de Boer en diverse Kamerleden vertrekken dan richting Den Haag.

Met de tocht van 40 kilometer komen de lopers in actie voor de miljoenen Syrische vluchtelingen die de dupe zijn van de burgeroorlog in het land. Stichting Vluchteling gebruikt de opbrengst van de sponsorloop voor medische hulp, voedsel en sanitaire voorzieningen.

De deelnemers komen in de ochtend aan bij het Humanity House in Den Haag. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) verwelkomt hen daar.

Chronologie van de Syrische burgeroorlog l Dossier Syrië