Nog eens vier politici hebben zich zondag kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen die op 3 juni in Syrië worden gehouden. 

Dat heeft het staatspersbureau SANA gemeld.

Parlementsvoorzitter Mohamed al-Laham maakte zondag bekend dat ingenieur en bestuurskundige Susan Omar, de enige vrouwelijke kandidaat tot nu toe, en docent internationaal recht Samir Ahmed Meala zich hebben aangemeld. Hetzelfde geldt voor ingenieur Mohamed Firas Rayuh en Abdelsalam Yusef Salma, die uit de buurt van de stad Homs afkomstig is en internationale organisaties adviseert. Kandidaten kunnen zich tot 1 mei laten registreren.

Eerder stelden oud-minister Hasan Abdallah al-Nouri en Maher Abdel Hafez Hayar, die in het parlement zit namens een toegelaten oppositiepartij, zich kandidaat. Het is de verwachting dat president Bashar al-Assad wordt herkozen, hoewel hij officieel nog geen kandidaat is. Assad is sinds 2000 aan de macht. Sinds 2011 vecht hij een oorlog uit tegen rebellen.

De internationale gemeenschap heeft de plannen om de verkiezingen te houden, al omschreven als ''een parodie op de democratie''.

Chronologie van de Syrische burgeroorlog l Dossier Syrië