Zes medewerkers en een lokale vrijwilliger van het Rode Kruis zijn zondag in het noordwesten van Syrië ontvoerd door gewapende mannen. Dat heeft het Internationaal Comité van het Rode Kruis bevestigd.

Een woordvoerder van het Rode Kruis wilde niets kwijt over de nationaliteit van de zes.

''Wij roepen op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van het team, dat humanitaire hulp leverde aan mensen die dat het hardst nodig hebben. En dat doen we aan beide kanten van de frontlinies", zei hij vanuit Genève, waar het hoofdkantoor van de organisatie zit.

Het team was op donderdag afgereisd naar Idlib om de medische situatie in de provincie te evalueren en medische voorraden aan te vullen. Ze waren duidelijk herkenbaar door een logo van het Rode Kruis toen ze bij Sareqeb werden overmeesterd.

Steeds vaker

Syrische staatsmedia meldden eerder op de dag dat de medewerkers van het Rode Kruis zijn ontvoerd nadat de daders het vuur hadden geopend op het voertuig waar ze in zaten. Dat kon het Rode Kruis niet bevestigen.

Ontvoeringen komen steeds vaker voor in het noorden van Syrië. Rebellen hebben daar een groot deel van het gebied in handen. Maar ook de regeringstroepen zitten er in steden, waardoor er dagelijks gevochten wordt.

Alle berichten over Syrië