Een Amerikaanse drone heeft een doelwit van ISKP, de Afghaanse tak van de terroristische groep Islamitische Staat (IS), succesvol aangevallen. In een verklaring meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie dat er twee belangrijke leden in het oosten van Afghanistan om het leven zijn gebracht.

Een derde zou gewond zijn geraakt door de beschieting in de provincie Nangarhar. Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde niet of deze ISKP-leden direct betrokken waren bij het bloedbad op de luchthaven, dat door IS-Khorasan is opgeëist.

De missie is uitgevoerd in het kader van terrorismebestrijding, één dag nadat zeker dertien Amerikaanse militairen bij het vliegveld van Kaboel om het leven waren gekomen toen een extremist zichzelf opblies.

Defensie meldt dat er "voor zover bekend" geen burgers bij de droneaanval om het leven zijn gekomen.

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde de verantwoordelijken voor de dodelijke aanslag op het vliegveld, die door IS werd opgeëist, donderdag al: "Wij zullen jullie niet vergeven, wij zullen jullie niet vergeten, wij zullen jullie laten boeten", zei hij in een toespraak vanuit het Witte Huis.

Waarom de Taliban en IS in Afghanistan elkaar haten
129
Waarom de Taliban en IS in Afghanistan elkaar haten