De redactie van NU.nl wil in contact komen met eventuele Afghanen en Afghaanse Nederlanders die nog altijd in het land verblijven. Is het je ondanks de evacuaties niet gelukt om het land uit te komen? Of ken je zo iemand? We horen het graag.

De afgelopen weken hebben we op NU.nl veel artikelen gepubliceerd die tot stand zijn gekomen dankzij tips en ideeën die bij de redactie binnenkwamen.

Als de zestienjarige Dewaa zich bijvoorbeeld niet bij de redactie had gemeld, hadden we geen dagboek kunnen schrijven.

Een broer van een bewaker van de Nederlandse ambassade meldde zich, waardoor we in contact kwamen met de mannen die jarenlang Nederlandse diplomaten beveiligden. Ze vertelden aan NU.nl dat ze geëvacueerd willen worden.

En we kregen van verschillende in Nederland wonende Afghanen updates over de pogingen van hun in Kaboel verblijvende familieleden die naar het vliegveld probeerden te komen. Op die manier konden we de chaos rond evacuaties op de voet volgen. We zijn benieuwd hoe het inmiddels gaat.

We behandelen alle informatie indien gewenst vertrouwelijk. Heb je familieleden, vrienden of kennissen in Afghanistan en willen zij met ons praten over de situatie daar? Mail dan naar redactie@nu.nl.

Dit maakt de evacuaties vanaf het vliegveld van Kaboel zo moeilijk
167
Dit maakt de evacuaties vanaf het vliegveld van Kaboel zo moeilijk