Langs de Nederlandse snelwegen duikt momenteel iedere week een nieuw snellaadstation voor elektrische auto’s van Fastned op. Aan het eind van dit jaar moet het netwerk landelijke dekking hebben.

De stations worden gebouwd door Ecocare Milieutechniek, dat in een tweeploegendienst werkt om de vaart erin te houden. Onlangs werd aan de A44 bij Oegstgeest het veertiende snellaadstation geopend. Voor de lente van 2015 moeten dit er dertig zijn.

Met de komst van het station bij Oegstgeest is de drukke route tussen Den Haag en Amsterdam inmiddels afgedekt. In dat gebied zijn ook Fastned-stations in Dordrecht en Zoetermeer te vinden.

De bouw van de laadstations vindt plaats op verzorgingsplaatsen bij bestaande tankstations. Fastned heeft van Rijkswaterstaat concessies gekregen voor de bouw van 201 laadstations langs snelwegen.

Sinds afgelopen zomer is Fastned genoteerd aan mkb-beurs NPEX. Een snellaadstation kost 200.000 euro, wat de totale financieringsbehoefte van de onderneming op 40 miljoen euro brengt.